Keukenbazen

De Keukenbazen Battle is een kookwedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 uit de gemeenten Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, Haaren, ’s-Hertogenbosch, Heusden, Landerd, Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Oss, Sint Anthonis, Sint-Michielsgestel, Uden en Vught. De opdracht voor deze kookwedstrijd is: bedenk en maak een lekker hoofdgerecht met gezonde producten uit je eigen buurt. In teams van 2, 3 of 4 strijden de kinderen om een plaats in de ‘Mega Live KookBattle’ die op 7 oktober 2017 plaatsvindt.

De Culinaire Duizendpoot kiest voor haar gemeente het winnende hoofdgerecht. Samen met de winnaars van deze gemeente kookt de kok tijdens de Mega Live kookBattle het gerecht voor een professionele jury. Dan moet iedereen nog een paar dagen geduld hebben. Want op 11 oktober koken professionele koks alle gerechten van de teams nog eens, en gaan burgemeesters, ouders, gasten én de kinderen samen aan tafel. Na het eten maakt de vakjury het winnende team bekend. 
De winnaars krijgen de titel Keukenbazen 2017 en winnen leuke prijzen. De burgemeester uit de winnende gemeente mag zich een jaar lang ‘SmaakBurgemeester van Nederland’ noemen. 

Voor meer informatie ga naar www.keukenbazen.nl